Fjordasylta – tradisjonsmat

Sylte og sylteflesk finnast i mange variantar og smakar. På gardane vart alt nytta av slakta til mat.

Av grisehovudet vart det laga sylte. Tradisjonell sylte er laga av kjøt og flesk kun frå kokt grisehovud. Svoren vart lagt i ytterkant i formeme. Kjøt og flesk med krydder lagt lagvis og svor på toppen. So vart det pressa i former og sett kaldt så det stivna.

Vår sylte er marmorert og er forsiktig salta med ein mild krydra smak. Vi lagar sylta i former, men utan svor og kun av kjøt frå grisehovud.

Dette er slik eg hugsar smaken var frå då mor og besta laga sylte heime på garden.

Sjå sylta vår her.

Astri Knudsen

Astri er innhaldsprodusent og dagleg leiar i Gasta design og kommunikasjon. Ho er oppteken av å finne dei gode historiane og gi deg målretta innhald.

astri@gasta.no

Forrige
Forrige

Årets julemat til fjorårets prisar

Neste
Neste

Oppdaterte etikettar med returmerka for plast